Dr. Kádár János belgyógyász - immunológus, immunológiai szakrendelések Budapesten
1125 Budapest, Istenhegyi u 31/B .
+36 30 908 42 04
0

Még nincs szavazat

Dr. Kádár János belgyógyász - immunológus, immunológiai szakrendelések Budapesten

Bemutatkozás: 

IMMULOLÓGUS

Dr. Kádár János elsősorban az alábbi területekkel, tünetekkel várja pácienseit:

  •         autoimmun betegségek - Autoimmun betegségről akkor beszélünk, amikor az immunrendszer kóros, támadó jellegű immunválaszt indít a szervezetben normálisan is megtalálható valamilyen struktúra ellen.
  •         száraz szem, Sjögren-szindróma - A szem nagyon kiszárad, viszketni, égni kezd, a beteg úgy érzi, mintha valami lenne benne.
  •         ismeretlen eredetű láz - A láz legtöbbször valamilyen vírusos, vagy bakteriális fertőzés velejárója, de okozhatja autoimmun betegség, valamely szerv gyulladása, a hőszabályozás zavara, hormonbetegség, daganatos betegség, sőt még gyógyszerhatás is. Elhúzódó lázas állapot esetén a háttérben álló okok feltérképezése a cél. Mire a betegek immunológushoz kerülnek, többségük már túl van egy-két antibiotikum kúrán is, a láz azonban továbbra is fennáll.
  •         gyulladásos állapotok immunológiai háttere
  •         elhúzódó fertőzések, góckeresés
  •         változó/bizonytalan ízületi fájdalom, derékfájás

Dr. Kádár János immunológus magánrendelése Budapesten - autoimmun betegségek kivizsgálása, kezelése, követése, infektológiai-fertőzéses kórképek kezelése.

Személyes konzultációra, magánrendelésre a megadott telefonszámon jelentkezhet be:
Telefon  +36 30 908 42 04
(Ez mindig nálam van, kérem hagyjon üzenetet, és visszahívom)
Email  drkadarj@t-online.hu

Budai Allergiaközpont, Immunközpont:
Hétfő  16:00-18:30

Cím  1015 Budapest, Ostrom u. 16.
Telefon  +36 30 631 93 09
Web  www.immunkozpont.hu

A MeDOC Egészségközpontban a magánrendelés:
Kedd  15:30–18:30

Cím  1133 Budapest   Kárpát utca 7/B.
Telefon  +361-783-6004
Web  www.medocklinika.hu

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumben a rendelés:
Szerda  16:00–18:30

Cím  1125 Budapest Zalatnai utca 2.
Telefon  +36 580 8660
Web  www.gendiagosztika.hu

A MOM Klinikán a rendelés:
Csütörtök  16:00-19:00

Cím  1123 Budapest, Alkotás út 53. MOM Park II. emelet
Telefon  +36 70 240 6666
Web  www.fabianclinic.hu

A Szentendrén levő V-MED Orvos Centrum a rendelési idő:
Péntek  16:00–19:00

Cím  2000 Szentendre, Kálvária u. 16/c.
Telefon  +36 2 650 54 80
+36 30 258 49 69 (egész nap)
Web  www.vmed.hu

Istenhegy Magánklinikán a rendelési idő:
Péntek  15:00-18:00

Cím  1125 Budapest, Istenhegyi u 31/B .
Telefon  +36 1 224-5424 és +36 1 224-5425
Web  www.ihklinika.hu

Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot gyakoribbá váló fertőzések, allergia, vagy autoimmun betegség is lehet. A leggyakrabban előforduló rendellenességeket:

Ha túlpörög

Az immunrendszer fokozott működésének egyik leggyakoribb és hazánkban is egyre többeket érintő megjelenési formája az allergia. Az allergiás beteg immunrendszere a környezetben található ártalmatlan anyagokat is veszélyesként értelmezi, ezért védekező immunreakciót, „támadást” indít ellene. Az immunrendszer érintettsége kapcsán az asztmát is fontos megemlíteni.

Ha önmaga ellen fordul

A túlműködés másik megjelenési formái az autoimmun betegségek, melyek során az immunrendszer önmaga ellen fordul, normálistól eltérő működésével a test saját szöveteit pusztítja el. A terápia elsődleges célja ezért a túlműködés mérséklése, így az egyes betegségek tünetei is jelentősen javíthatók. Az autoimmun betegségek gyakrabban fordulnak elő hölgyek körében, kialakulásuk pontos oka nem tisztázott, de megfigyelhető a családi halmozódás. Legismertebb formái a sokízületi gyulladás, a gyulladásos bélbetegségek, lupusz, szklerózis multiplex, az autoimmun pajzsmirigybetegségek és az 1-es típusú cukorbetegség.

Ha elégtelenül működik

Immunhiányos állapot genetikai rendellenesség következtében is kialakulhat, de alulműködést bizonyos betegségek, vagy gyógyszerek is előidézhetnek. Az immunrendszer működést csökkentő betegség az AIDS: a HIV fertőzés hatására az immunsejtek elpusztulnak, így a betegség előrehaladtával a szervezet egyre védtelenebbé válik a kórokozókkal szemben. Bizonyos gyógyszerek elnyomják az immunrendszer működését, ezáltal szintén növelik a különböző fertőzések kockázatát. Az ilyen típusú készítmények szedése során ezért a beteg állapotának folyamatos nyomon követése indokolt.

Stressz és immunrendszer

A háttérben meghúzódó elváltozások nélkül is nap, mint nap komoly erőfeszítéseket igényel szervezetünk részéről az immunrendszer normális működésének fenntartása. A nem megfelelő életmód: étrend, kevés alvás és a rendszeres mozgás hiánya mellett a mindennapos stresszhelyzetek is próbára teszik védekező rendszerünket. A stressz immunrendszerre gyakorolt hatását több vizsgálat is alátámasztja. Sok más magyarázat közül az egyik, hogy a stresszhelyzetekben termelődő – és a vészhelyzethez való alkalmazkodásban fontos szerepet játszó - kortizol hormon tartós vagy túlzott mértékű terhelés esetén az immunrendszer működését gátolja. A fokozott stresszterhelés vérvizsgálattal is igazolható. Az immunrendszer kimerülésének első jelei rendszerint a betegségek iránti fogékonyság növekedésében jelentkeznek.

Nyitva tartás: 
15:00-18:00
Megosztás: